به گزارش راهبرد معاصر خودرو های منطقه تجاری اروند که دارای مرز مشترک با کشورهای عراق و کویت پلاک گذر موقت یا همان پلاک اروند دارند. نوع دیگر خودروهای پلاک اروند، خودروهای وارداتی هستند که شامل قوانین گمرک نمیشوند. متقاضیان میتوانند برای پلاک ملی شدن خودروهای اروندی اقدام کنند. شرایط و مدارک لازم برای پلاک ملی شدن خودروهای اروندی را در ادامه میخوانید.
شرایط صدور پلاک ملی برای خودروهای پلاک اروندی
یک مقام آگاه اظهار داشت طی روزهای آینده کلیه افرادی که تا تاریخ ۳۰ اسفند ۹۵ خودروی اروندی خریداری کرده اند، میتوانند بر اساس شرایطی آن را به پلاک ملی تبدیل کنند.
این مقام مسئول اظهار داشت: جهت تبدیل خودروهای پلاک اروند به پلاک ملی صاحبان سند باید با در دست داشتن مدارک خودرو درخواست خود را ارائه دهند و پس از بررسی کارشناسی قیمت خودرو مبلغی بین ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان (بسته به نوع و قیمت خودرو) پرداخت و روند تبدیل پلاک خودرو طی ۱۰ روز کاری انجام خواهد شد
این مقام آگاه در گفتگو با خورنا اظهار داشت : بدلیل اینکه گستره جغرافیایی منطقه آزاد اروند شهرستانهای آبادان و خرمشهر می باشد، در فاز اول آن و تا پایان اردیبهشت، فقط خودروهای با سال تولید تا قبل از ۲۰۱۵ که عمدتا در این دو شهرستان هستند ، پلاک ملی خواهند شد
وی افزود : در فاز دوم خودروهای مدل ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ در ۱۱ شهرستان آبادان، خرمشهر، دزفول، بهبهان، ماهشهر، امیدیه، شادگان، اندیمشک، رامهرمز، ایذه، مسجدسلیمان پلاک خواهند شد و مالکان خودرو به هر کدام ازین شهرستانها که نزدیک تر باشند می توانند مراجعه کنند.
تعویض پلاک خودرو اروندی غیرحضوری و بدون پرداخت وجه اضافه
سیدعلی موسوی با اشاره به انتشار برخی اخبار در خصوص تعویض پلاک خودروهای اروندی در خوزستان و شهرهای آبادان و خرمشهر، بیان کرد: تعویض پلاک و نقل و انتقال خودروهای پلاک اروندی تنها در شهرستان خرمشهر و در منطقه آزاد اروند انجام میشود و در مرکز استان به هیچ وجه این روند انجام نخواهد شد.
وی افزود: پیرو اعلام پلیس راهور ناجا آمادگی لازم وجود دارد که تمام افرادی که پلاک طرح قدیم خودروهای مناطق آزاد از جمله منطقه آزاد اروند را دارا هستند با مراجعه به مرکز گمرگ منطقه آزاد اروند واقع در خرمشهر و با دریافت معرفینامه، خودروی خود را از طریق مرکز شمارهگذاری خرمشهر بدون پرداخت هیچگونه وجهی به سازمان و به صورت آنلاین شمارهگذاری کنند.
وی با تأکید بر کوتاه کردن دست واسطهها در این فرآیند، ادامه داد: متاسفانه برخی افراد سودجو و فرصتطلب در مقام واسطه پول اضافه از مالکان خودروها دریافت میکنند که صاحبان خودروهای پلاک اروندی به هیچ عنوان وجه اضافه به این دلالان، پرداخت نکنند.
موسوی ادامه داد: متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه اینترنتی https//car.arvandfreezone.com/ و در بخش تعویض پلاک اقدام به ثبت درخواست خود کرده و پس از نوبتدهی از طریق سامانه معرفینامه خود را دریافت و به مرکز شماری گذاری مراجعه کنند.
وی تنها مبلغ قابل پرداخت توسط مالکان را پنج میلیون و ۵۰۰ هزار ریال اعلام کرد و گفت: این مبلغ در ۲ مرحله پرداخت میشود که سه میلیون ریال برای امتیاز پلاک و در مرحله بعد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال بابت هزینه نقل و انتقال خواهد بود.
معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند، بیان کرد: اگر کسی قبلا پلاک فک پلمپ شده داشته و مالک خودرو است، نیازی به پرداخت مبلغ امتیاز پلاک ندارد و فقط هزینه نقل و انتقال را باید پرداخت کند.
وی گفت: متاسفانه در مرکز استان مبالغی نظیر۲۰ میلیون ریال برای نقل و انتقال توسط افراد سودجو از مالکان خودروهای اروندی گرفته میشود که مالکان باید هوشیار بوده و زیربار پرداخت چنین مبالغی نروند.
موسوی همچنین با اشاره به اظهارات ناظر گمرکات استان، اعلام کرد: با توجه به گفته های ناظر گمرکات خوزستان مبنی بر پیش نیاز اعطای مرخصی خودروهای پلاک اروندی، تعویض پلاک و دریافت پلاک جدید است سازمان منطقه آزاد اروند آمادگی کامل برای اعطای پلاک جدید ۳۳ به تمام مالکان خودروهای اروندی پلاک قدیم را دارد.
بیش از ۵۰ هزار دستگاه خودروی پلاک اروندی در استان خوزستان تردد دارند.
پلاک اروند چیست ؟
پلاک اروند به خودروهای منطقه آزاد اروند تعلق میگیرد. چون اروند منطقه آزاد محسوب میشود، و خودروهای وارداتی از برندهای مختلف در منطقه آزاد اروند شامل قوانین گمرک نمیشوند به آنها پلاک اروند تعلق میگیرد. و این پلاک نوعی پلاک گذر موقت محسوب میشود.
قیمت این خودروها به دلیل اینکه شامل قوانین گمرک نمیشوند. ارزان تر از خودرهای پلاک شده در مناطق غیر آزاد ایران میباشد.خودروهای دارای پلاک اروندی برای تردد در مناطق غیر آزاد باید از پلاک گذر موقت استفاده کنند. و دارای محدودیت و قوانین خاصی هستند.
من ساکن آبادان هستم ،الان تاریخ 15/11/1401 هیچ خبری از ملی شدن نیست